Nabízíme

Policie České republiky nabízí za zajímavých podmínek uplatnění každému občanu České republiky v nejširší možné škále základní pozic i odborností.

  • PLAT 43.114 KČ MĚSÍČNĚ
    Policista bez praxe, se středním vzděláním s maturitou pobírá v prvním roce během "školy" hrubý služební příjem od 30.070 Kč. Průměrný plat po třech letech služby očekáváme ve výši 43.114 Kč, přičemž průměrný plat u Policie ČR za rok 2023 odhadujeme na 56.308 Kč. Mohou samozřejmě existovat rozdíly podle regionů nebo náročnosti práce. Přece jen je to průměr a odhad. A třeba v Praze nebo i jinde dostanete k platu ubytovnu zdarma. Ptejte se na náborovém pracovišti ve vašem kraji, co vám můžeme nabídnout.
     
  • NÁBOROVÝ PŘÍSPĚVEK 75.000 AŽ 150.000 KČ
    Každý nový policista si po půl roce u nás může požádat o vyplacení náborového příspěvku. Jeho výše se liší podle krajů a je v rozmezí 75.000 až 150.000 Kč.
     
  • 6 TÝDNŮ DOVOLENÉ
    Policejní služba je odpovědná a občas pěkně tvrdá práce, proto dostanete 6 týdnů dovolené, ať se hodíte do pohody. A taky máme kratší pracovní týden, jen 37,5 hodiny.
     
  • PLAT V PLNÉ VÝŠI PŘI NEMOCENSKÉ A OŠETŘOVÁNÍ ČLENA RODINY
    Když přijdete v práci k úrazu anebo prostě onemocníte, tak jistě oceníte, že celý první měsíc máte plný plat. Stejně tak při ošetřování člena rodiny se nic nekrátí. To jsou podmínky, které těžko najdete někde jinde.
     
  • V POLICEJNÍ ŠKOLE DOSTANETE ZAPLACENO
    Po nástupu k Policii České republiky se začíná základní odbornou přípravou, tedy takovou policejní školou. To znamená, že už jste policista a pobíráte plat. Standardní nástupní výše platu je 30.070 Kč. A k tomu máte ve škole ubytování a stravu zdarma. Plus nárok na proplacené cestovní výdaje do školy.
     
  • STRAVOVÁNÍ
    V krajských městech máme vlastní jídelny, kde jsou výhodné ceny.
     
  • ODMĚNY ZA VĚRNOST
    Většinu benefitů může policista čerpat prakticky hned po přijetí do služebního poměru. Policie České republiky však nabízí velmi významné výhody, které jsou spojeny s věrností ke službě veřejnosti.
    - Každé 3 roky se započítává dosavadní praxe a zvyšuje se základní tarif policisty.
    - Policista má po 6 letech služby nárok na odchodné. To činí 1 až 6 měsíčních platů podle délky jeho služby.
    - Policista má po 15 letech služby nárok na výsluhový příplatek. Ten je ve výši 20 – 50 % jeho platu, a to opět v závislosti na odsloužených letech.
    - Policista má po 15 letech služby každý rok také nárok na 2 týdny rehabilitací, které může trávit v lázeňských zařízeních Ministerstva vnitra, rekreačních objektech policie nebo individuálně.
     
  • PŘÍSPĚVKY Z FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB
    Policisté i zaměstnanci policie mohou čerpat řadu příspěvků z fondu kulturních a sociálních potřeb. Nejčastěji jsou to příspěvky na dovolenou, dětské tábory, kulturu nebo penzijní připojištění. Z fondu jsou poskytovány také bezúročné půjčky, např. na bydlení. V řadě míst mohou policisté a zaměstnanci policie navíc využívat k dovoleným vlastní policejní rekreační zařízení.
     
  • VLASTNÍ SYSTÉM PSYCHOLOGICKÉ PÉČE
    Policisté jsou obyčejní lidé, kteří dělají neobyčejnou práci. A každý člověk se může dostat do situace, kdy se necítí dobře a má trable. V Policii České republiky však na problémy nejste nikdy sami, protože máme nastaven systém psychologické péče. Ten začíná u policejních psychologů a končí u sítě tzv. peerů, což jsou kolegové, kteří jsou vždy připraveni naslouchat a pomáhat. Vprostřed této pyramidy jsou krizoví interventi pomáhající nejenom obětem trestných činů, ale i svým kolegům. V neposlední řadě u nás provozujeme anonymní linku pomoci v krizi.
     
  • CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
    Průběžné vzdělávání je pro policisty nutnost, ale rozhodně to nemusí být nuda. Co se dozvíte a naučíte u nás, vás nikdo jiný nenaučí. Náš školský systém k tomu nabízí řadu dalších zajímavých kurzů. Za zmínku stojí, že policistu umíme podpořit i při studiu vysoké školy.
     
  • Co pro to musíte udělat?
 

Kontaktní formulář